Puno svega...


Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/jeromelecunff/public_html/templates/gk_magazine/lib/framework/helper.layout.php on line 152

Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/jeromelecunff/public_html/libraries/cms/application/site.php on line 272

jeromelecunff - jlcunff

Internet prevođenje

Ponos mnogih prevoditelja su često rječnici koje krase njihove police, različitih oblika i debljina, ima tu nekih rijetkih, poznatih, boljih i ne tako dobrih specijaliziranih…Dolaskom Interneta mnogo se toga promijenilo, iako se neki prevoditelji starog kova kunu jedino u papirnate rječnike koje su uredili poznati prevoditelji činjenica je da se sve više okrećemo računalima i Internetu u potrazi za onim pojmovima i izrazima koje ne možemo odgonetnut, kad želimo neku ljepšu riječ ili nam je riječ iritantno na vrhu jezika.

dalje...

Ljepote Phuketa

Patong sam po sebi nije toliko zanimljiv, brzo se sve obiđe ali sam grad samo je polazišna točka za atrakcije tajlandskih otoka, a izleti se nude na svakom kutu, od turističkih agencija koje izgledaju kao one kod nas do običnih štandova ili kolica na cesti. Prvo što smo trebali posjetit su famozni Phi Phi islands (da, čita se pi pi) pa smo ušli u prvu turističku agenciju.

dalje...

Tajland - Phuket

Tijelo se odavno naviklo na povratak u vremensku zonu a uspomene se još uvijek odbijaju u lubanji pa je idealno vrijeme da se doživljaje sa posljednje turneje po Aziji pretoče u pisanu riječ.

dalje...

Space shutle na cesti

U postu o autima na vodik objasnio sam zašto su HHO auti na vodu/vodik prevara, barem u onom obliku u kojem obećaju razni prodavači čarobne tehnologije (jer gorive ćelije su budućnost), sad onda moram objasnit zašto hibridi to nisu.

dalje...

PP-CWAO u AutoCAD-u

AutoCAD je bez premca najbolji software za vektorsko crtanje, nešto poput Photoshopa u rasterskom svijetu. Obično se koristi za izradu kojekakvih nacrta od prostornog planiranja do nekakvih arhitektonskih i drugih projekata, za što sam ga uglavnom koristio. Tu i tamo se nađe nešto puno zanimljivije za napravit što čovjeka veseli a sad je prilika i da pokažem malo neobičan rad usko vezan sa moju izabranu struku, kemijsko inženjerstvo.

dalje...

Elektronički papir konačno je bijel

Amazon Kindle, velika želja ili obavezni gadget svakog tko se osjeća geekom relativno je malo raširen u Hrvatskoj. Skupa poštarina, neizvjesna carina i povremeni propisi o uređajima sa bežičnom tehnologijom uglavnom obeshrabruju, pa se često nabavlja preko svjetskih putnika. Napokon je doašo i na mene red, put u Japan i autor ovog teksta novi je ponosni vlasnik zadnjeg izdanja Amazonovog ponosa digitalne tinte (E-ink zapravo), Kindle paperwhite čitača.

dalje...

Auti na vodik - ipak ne još

Pojavile su se i kod nas priče o HHO uređajima kojima bismo trebali povećati iskorištenje goriva u autima. Prve takve prevare uglavnom su bile dosta primitivne, nekakvi dodaci na ispušnoj cijevi koji bi radili nekakva čuda, aditivi za gorivo od kojeg auto ima „više konja“ itd. Sve su to stvari kojih se proizvođači automobila ili financijski najjači laboratoriji na svijetu poput onih u Exxonu ili Totalu za divno čudo nisu sjetili.

dalje...

"Opasno" zračenje mikrovalne pećnice

Potaknut raznim legendama o mikrovalnoj, ponovljenim objašnjavanjem funkcioniranja iste odlučio sam jedan post posvetit upravo toj temi. Najviše se užasavam priče kako mikrovalna mijenja strukturu molekula vode, ili same vode pa ju čini nekako štetnom, onda mi je jako dobra ona da je hrana ozračena nakon mikrovalne, da treba izbjegavat grijat mlijeko u mikrovalnoj za bebe (za odrasle je ok, mogu oni to)...

dalje...

Prevođenje uz pomoć CAT alata

U današnje vrijeme nije dovoljno više „poznavanje programa office paketa“ za efikasno i na kraju uspješno prevođenje. Potrebno je savladati i koristiti dodatne alate kao što su primjerice OCR programi (optical caracter recognition, primjerice Abbyy) koji će vam uštediti vrijeme za pretipkavanje skeniranih dokumenata, čudnovatih pdf-ova pa čak i povremenim poslikanih tekstova.

dalje...
Subscribe to this RSS feed
Back to top